به گزارش راهبرد معاصر، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز در جلسه شورای عالی فضای مجازی، با اشاره به اینکه مردم ایران در ۲ مقطع منتظر بازگشت و دیدار امام و رهبر عزیزشان بودند، اظهارداشت: یکی از این ایام در سال ۱۳۴۲ بود که امام (ره) را دستگیر کردند و ایشان مدتی را در حصر و زندان سپری کردند و مردم در این روزها در سراسر کشور منتظر بازگشت حضرت امام (ره) بودند تا مجدداً از هدایتهایشان بهرهمند شوند و در نهایت در ۱۶ فروردین ۱۳۴۲ این موضوع محقق شد و امام به قم بازگشتند و برای استقبال از امام خمینی (ره) مراسم زیادی در شهرهای مختلف برگزار شد.
رئیس جمهور گفت: پس از سخنرانی امام راحل در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ مجدداً ایشان را به تهران منتقل کرده و به ترکیه بردند و به مدت یکسال در شهرهای ازمیر و بورسا گذراندند و در نهایت به عراق تبعید شدند. طی این سالها نیز مردم منتظر بازگشت امام خمینی (ره) بودند تا اینکه در مهرماه ۱۳۵۷ اجازه ندادند امام (ره) در عراق بمانند تا اینکه ابتدائاً به قصد کویت و نهایتاً عازم پاریس شدند.
روحانی در ادامه با بیان اینکه امام راحل پس از ۴۷ روز از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم را پای صندوق آراء دعوت کردند، گفت: مردم به دعوت امام، در فروردین سال ۵۸ پای صندوق رأی آمده و به جمهوری اسلامی رأی آری دادند، لذا روز ۱۲ فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی ایران تعیین گردید.
رئیس جمهور گفت: با اینکه نظام مورد نظر مردم ایران جمهوری اسلامی بود، اما امام (ره) به این اتفاق نظر عمومی اکتفا نکرده و تأکید کردند که عنوان و ساختار سیاسی کشور به همهپرسی گذاشته شود.
روحانی گفت: ۱۲ بهمن روز ورود امام راحل به کشورمان بود و ۱۲ فروردین با رأی مردم به عنوان روز تثبیت ماهیت نظام تعیین شد و ۱۲ آذر همان سال نیز قانون اساسی تثبیت شده و روز قانون اساسی محسوب میشود؛ بنابراین این ۳ ایام توانست به عنوان الگویی از نظام سیاسی را برای همه ملتهای منطقه و جهان عرضه کند.
رئیس جمهور گفت: به روح همه کسانی که در راه آرمانهای امام راحل جان خود را فدا کرده و به شهادت رسیدند و در همه مراحل مختلف تا به امروز به پیروی از راه، منطق و آرمانهای امام ایستادگی، شهامت و شهادت را برگزیدند که آخرین آنها سردار سلیمانی بود، درود میفرستیم. سردار سلیمانی راه پر افتخار شهادت را برگزید و توانست تحول بزرگی را در داخل و در سطح منطقه و جهان بوجود آورد.
در ادامه جلسه شورای عالی فضای مجازی، بخش اهداف شبکه ملی اطلاعات تا سال ۱۴۰۴ به تصویب رسید. بر این اساس پوشش صد در صد جمعیت کشور برای دسترسی پهن باند سیار با سرعت متوسط ۱۰ مگابیت بر ثانیه و پوشش ۸۰ درصدی دسترسی پهن باند ثابت خانوارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه میباشد.
در این جلسه همچنین مقرر شد حداقل ۳ قطب مرکز داده در سه استان کشور ایجاد شود تا شبکه متوازنی در سراسر کشور داشته باشیم.
همچنین در این جلسه قرار شد کسب و کارها از اینترنت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه برخوردار باشند و در بخش صنعت داخلی هم تولید گوشیهای ساخت داخل به ۲۰ درصد مصرف گوشیهای کشور افزایش یابد و همچنین سالانه حدود ۵ درصد رشد خودکفایی در زمینه تجهیزات شبکه ایجاد شود.
در جلسه شورای عالی فضای مجازی همچنین مقرر شد سهم اقتصاد دیجیتال و خردهفروشی الکترونیکی حدود ۱۰ درصد اقتصاد کشور را شامل شود و خدمات پایه کاربردی داخلی تا سال ۱۴۰۰ به طور کامل تأمین شود.
منبع: فارس